Nem arra fogadtunk, amire kellett volna. Élő biomassza helyett a halott energiahordozókba öltünk bele mindent.

Tudósaink azt számolják, hogy vajon hány évünk van hátra ezen a bolygón. Szinte meg sem lepődünk már rajta, pedig ez semmiképpen sem természetes. Ha a hagyományos energiára építünk, talán csak unokáinkig terjed a láthatár.

Hogyan segíthet rajtunk a biomassza?

A radikális zöldek szerint ott rontottuk el, hogy beleszerettünk a gépeinkbe. Belehabarodtunk a kényelembe és a gyorsaságba. Ezért kellene most barlangi remeteként vezekelnünk.

De a probléma anélkül is megoldható, hogy visszatérnénk az erdőbe. Elegendő, ha ahhoz térünk vissza, aminek amúgy is részei vagyunk. Igen, a természethez.

A természet: örök, nagy körforgás. A fosszilis, „halott” energiahordozók keletkezési ciklusa, amelyekre mi az életünket építettük, évmilliós nagyságrendű. Ennyi idő kell hozzá, hogy felhalmozódjanak bennük az energiatartalmukat adó elemek.

Az alternatíva a szilárd biomassza

A „biomassza” az energetikailag hasznosítható növények, növényi melléktermékek, hulladékok összefoglaló neve.

Ilyen például a fafeldolgozási melléktermékekből (pl. fűrészpor) előállított fapellet. 100%-os bio energiaforrás. Ráadásul folyamatosan újratermelhető: nem fenyeget az a veszély, hogy kifogyunk belőle.

Zöldebb lélek

A biomassza felhasználásával nem csak a lelkiismeretünk lehet tisztább és zöldebb, hanem a pénztárcánknak is jót tesz. A nem megújuló energiaforrások egyre fogynak, és így egyre drágulnak. A megújuló energiaforrások esetében a piaci verseny sokkal élénkebb. Ez a legfontosabb garanciája a kedvezőbb ár-minőség aránynak.

Döntés előtt áll, hogy milyen fűtésrendszerbe fektessen be hosszabb távra úgy, hogy igazán megérje? Ha az alternatív energiaforrások gondolata felmerült Önben mint lehetőség, mi részletesebb információkkal is szívesen segítünk.

Mindent tudunk a témáról, amit lehetséges. A Magyar Pellet Egyesület vezető szakértője nálunk dolgozik. Az egyik legnépszerűbb alternatív energiaforrás, a pellet kapcsán bővebben tájékozódhat itt. LINK az Ismerje meg a pelletet oldalára


Kérdezzen kollégáinktól!

Magyar Biomassza Hasznosító Zrt.

1112 Budapest, Sasadi út 170.

info@mbhzrt.com

Kattintson ide és kérdezzen kollégáinktól!

Legutóbbi bejegyzések

en plus a1 logo