Kazánok

Pelletkazánok és -kandallók

Ha Ön a leginkább gazdaságos, egyedülálló hatásfokú és környezetbarát fűtési rendszert keresi, akkor kettő közül választhat. Az egyik a pelletes kandalló, a másik pedig a pelletes kazán. Más-más előnyeik más-más személyes igényeket elégítenek ki. Ha közülük választ, Ön is megtalálhatja a személyre szabott fűtési megoldást.

Kandallók: jellemzően 6-20 kW-ig terjedő teljesítményű csodaberendezések, melyek beépített pellettartállyal rendelkeznek. Alkalmasak nagyobb helyiségek, de akár közepes méretű családi házak hőszükségletének ellátására is. Az automata pelletadagolásnak köszönhetően szobatermosztátról vezérelhetők, így a fűtés nem igényel törődést a naponta szükséges feltöltésen és a néhány naponta előírt takarításon kívül. Mindkét eljárás néhány percet vesz igénybe, és nagyon egyszerű. Cserébe a kandalló egyedülálló esztétikai élményt nyújt, és a tűz látványát biztosítja.

Kazánok: nagyobb hamutárolóval, nagyobb beépített pellettartállyal, illetve külső tartályból adagolásra képest szállítórendszerrel rendelkezhetnek. Teljesítményük jóval meghaladhatja a kandallókét: 10-100 kW, de akár még a 100 kW-ot is meghaladó teljesítményű berendezések is léteznek. Előnye a kazánoknak, hogy akár 4-6 hétre is megfeledkezhetünk a tüzelésről, és akkor is csak apró karbantartási feladataink akadnak. A tetszőleges méretű külső pellettartály megválasztásakor elérhetjük akár azt is, hogy fűtési szezononként csak egyszer kelljen a feltöltéssel foglalkoznunk. A pelletkazánokat azok az ügyfeleink kedvelik, akik szeretik minimalizálni a háztartási munkára fordított időt.

 

Készülékek

MBH VULCAN kazánok:

BIOTECH kazánok:

HDG kazánok: