BIOTECH cégtörténet

A Biotech 1996.os indulásakor a biomassza hasznosítás még gyerek cipőben járt. A faipari melléktermékből készített fapellet használata csak a nagyüzemek és ipari létesítmények szintjén volt elterjedve, a családi házak kis méreteiben nem volt gazdaságosan üzemeltethető készülék.

Thomas Padinger ezt az üzleti lehetőséget ismerte fel és erre alapozta vállalkozását. Célul tűzte ki, hogy kifejlesszen egy mindenki számára elérhető és megfizethető csúcsminőségű pellet kazánt.

A Biotech Energietechnik fejlesztései során mindvégig a magas hatékonyság elérését tartotta szemelőtt, de ezen kívül termékei innovatívak, könnyen telepíthetőek és kis helyigényű készülékek.

A cég által szabadalmaztatott kettős égésszabályozás, a DCC /dual combustion control/ rendszer, lehetővé teszi, hogy minden Biotech kazán emissziós értékei messze a megengedett határértékeken belül működjenek. A vezérlés optimalizálja az égést, így csökkentve a tüzelőanyag felhasználást, ezáltal a fűtési költségeket.

A termékválaszték kialakítása során minden biomassza felhasználású tüzelő berendezést kifejlesztettek.

Kazánjaik 9 kW-tól 300 kW teljesítményig mozognak, tüzelő anyag szerint felhasználható: fapellet, faapríték, hasábfa, forgács vagy ezek kombinált változatai.

A 20 éves folyamatos fejlesztés és magas szintű gyártás emelte a legjobb biomassza kazán gyártói közé egész Európában.

Az MBH Zrt. a Biotech kazánok magyarországi forgalmazója és kiemelt viszonteladói partnere.

 

BIOTECH kazánok: